För ett år sedan

Det är i dagarna ett år sedan Hoforspartiet bildades och man kan inte säga annat än att det varit ett rent makalöst år. Det som startade med en idé bidrog till att vi efter en valkampanj på bara 100 dagar, blev Hofors kommuns näststörsta parti. Det var ett fåtal röster som skiljde mellan de fyra mandat vi slutligen fick och det hisnande femte som kunde ha försatt kommunen i en mycket spännande situation där det teoretiskt hade kunnat bli ett historiskt maktskifte.

Hoforspartiet representeras idag i alla nämnder och styrelser, även i flertalet av de kommunala bolagen. Det har varit en tid där vi fort tvingats lära och sätta oss in i det politiska systemet. Trots allt är de allra flesta av oss noviser inom politiken. Men vi anser att vi lyckats placera kompetenta personer på alla positioner. I en del nämnder har vi garanterat tillfört kunskap och profession med våra kandidater. Något vi hoppas de andra partierna tar tillvara på.

Det har som skrivet varit en fantastisk resa och den kommer att pågå ett tag till. De tuffa besluten har låtit vänta på sig, men redan den 18 maj så kommer viktiga frågor för Hofors framtid upp på agendan och vi håller som bäst på att diskutera fram lösningar och eventuella ändringar i förslagen som kan gynna hela vår kommun. Vindkraften är en av dessa knepiga frågor som visat sig kunna förändras snabbt. Den frågan berör många av invånarna och vi har haft mycket konstruktiva samtal med både intresserade medborgare och tjänstemän som utrett frågan. Det kommer att bli mycket intressant att se om samtliga partier kan enas i detta och vad det medför för framtiden.

Inom Hoforspartiet håller vi på att stärka vår laguppställning med nya namn, ny kompetens och förhoppningsvis bli ett än bredare lokalparti. Vi har redan nu siktat in oss på valet 2018, då vi är övertygade att ett hårt arbete skall ge resultat. För mig som grundare av partiet är det naturligtvis extra spännande att se det växa och blomstra genom medlemmarnas engagemang. Vi anser att vi lyckats med uppsåtet att få människor att engagera sig och se framtiden an, och vi behöver fler medlemmar som vill arbeta aktivt tillsammans med oss för att förbättra vår hemkommun och ta tillvara på alla de möjligheterna som finns runt omkring oss.

//Peter Hillblom

Partilokalen2

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.